Otišle ste besne od frizera jer vam je ošišao previše kose? Napravite same ovu masku koja pospešuje rast

Koliko ste samo puta bile u ovakvoj situaciji i želele da zadavite svog frizera. Više ne morate da čekate da kosa sama od sebe poraste, već ubrzajte njen rast.

.

Med, kokosovo i indijsko brahmi amla ulje su najveći prijatelji vlasi. Od njih možete praviti mnoštvo maski, koje će kosi pružiti neophodnu hidrataciju i negu pogotovo u ovim zimskim danima. Pored toga, njihovi sastojci utiču na brži rast kose. 

O delotvornosti kokosovog ulja nema ko se nije uverio, jer se ono oduvek koristilo u službi lepote. Ne masti kožu glave niti vlasi, ali je najbolje da se nanese nekoliko sati pre pranja kose. 

Kako napraviti masku?

1 kašika kokosovog ulja

1 kašika meda

tiganj

posuda za mešanje

Stavite sastojke u posudu i zagrejte ih malo na laganoj vatri. Toplota maske će omogućiti folikuli dlake da se otvori i primi sve hranljive sastojke. U zavisnosti od toga da li vam je kosa duža, možete povećati sastojke. Maska je predviđena za sve tipove kose. 

Indijsko ulje brahmi amla takođe služi lepoti kose. Nije potrebno da se meša sa drugim sastojcima, već se savetuje da ga malo nanesete na krajeve kose, nikako na koren, i ostavite da deluje preko noći. Pošto je specifičnog mirisa, ujutro operite kosu više puta od predviđenog, kako se ne biste osećali na ulje.