Kako da vas depilacija manje boli?

Depilacija nije rezervisana samo za letnji period. Ako želite da uvek budete uredni i negovani, neophodno je da redovno uklanjate dlačice i tokom zime

.

Depilacija nije rezervisana samo za letnji period. Ako želite da uvek budete uredni i negovani, neophodno je da redovno uklanjate dlačice i tokom zime. A da bi ovaj postupak bio manje bolan, najvažnije je da izaberete metodu koja odgovara vašem tipu kože i vrsti dlačica, ali i da odaberete pravi trenutak i sledite savete stručnjaka:

Depilacija voskom slabi koren i proređuje količinu dlačica, a garantuje glatku kožu gotovo mesec dana, ipak, u danima pre ciklusa izbegavajte depilaciju jer je bolnije.

Ako imate problema s površinskim venama ili kapilarima, koristite samo hladni vosak. Sedam dana pre prve depilacije, radite piling pre svakog tuširanja, jer ćete tako sprečiti urastanje dlačica i iritacije na koži.

Ako slabo podnosite bol ili imate osetljivu kožu, opredelite se za depilaciju šećernom pastom (prirodnom smesom od šećera, limuna i vode), koja deluje antibakterijski i protivupalno.

Dlačice čupajte u smeru njihovog rasta, jer jedino tako se neće lomiti ni urastati, a najveća prednost ove metode je što efikasno izvlači i najsitnije dlačice.

Izvor: novosti.rs