Šta bi trebalo da uradite pre farbanja kako bi kosa primila željenu boju

Koliko puta vam se desilo da želite jednu boju, a da nakon farbanja dobijete drugu. Žene se farbaju kako bi sakrile iskrzane krajeve i sede vlasi. U tom slučaju, nudimo savete kako da za mesec dana dovedete kosu u idealno stanje.

.

Nahranite je maskama

Ukoliko vam je kosa suva i oštećena, ne očekujte da ćete farbanjem korigovati navedene nedostatke. Umesto toga, mesec dana pre farbanja nahranite je hidrantnim maskama i proizvodima – najmanje dva puta nedeljno.

Nedelju dana ranije izaberite adekvatnu nijansu

Radi kreiranja što prirodnijeg efekta, ofarbajte kosu bojom koja je za dve nijanse svetlija ili tamnija od prirodne boje vaše kose. Takođe, obratite pažnju pri usklađivanju boje i tena kože. Ako na vašoj koži dominira siv ili žućkast ton, izbegavajte pepeljaste nijanse. Ukoliko vam je koža ružičasta ili su vam obrazi rumeni, izbegavajte toplije nijanse. Za slučaj da ne možete da donesete ispravnu odluku na osnovu ovih činjenica, isprobajte farbu na vlasima pri vratu, jer je taj deo najmanje primetan.

Obavezno prvo isprobajte boju

Uvek više puta pročitajte uputstvo za upotrebu koje se nalazi na pakovanju. Takođe, pre potpunog farbanja nanesite malo farbe na podlakticu, ili na kožu iza uha, kako biste se uvereile da proizvod neće izazvati alergijsku reakciju.

Na dan farbanja nemojte prati kosu

Nikada nemojte prati kosu pre farbanja, jer se boja „teže prima“ na čistu kosu. Drugo, koža glave je zbog uklanjanja prirodnih masnoća sa površine posle pranja najosetljivija.