Podmladite kožu lica pomoću ovog voća!

Ako želite da usporite starenje i pojavu bora, obogatite ishranu voćem i povrćem bogatim vitaminom C, savetuju nutricionisti, dok kozmetičari preporučuju primenu sveže pripremljene maske od kivija.

.

Da li ste znali da je vitamin C ključni sastojak u sintezi kolagena, vezivnog tkiva prisutnog u celom telu koje ima važnu ulogu u očuvanju mladalačkog izgleda

Zato, ako želite da usporite starenje i pojavu bora, obogatite ishranu voćem i povrćem bogatim vitaminom C, savetuju nutricionisti, dok kozmetičari preporučuju primenu sveže pripremljene maske od kivija koje hrane, regenerišu i zatežu kožu, čineći je elastičnijom i svilenkastom na dodir.

Lifting maska

Priprema: Oljušten kivi izgnječite viljuškom. Ocedite višak vode i dodajte kašičicu meda. Masku nanesite na lice i posle 20 minuta isperite je mlakom vodom. Ako je nanosite na telo, dovoljno je da to radite jednom nedeljno.

Hranljiva maska

Priprema: Pomešajte 15 kapi eteričnog ulja pomorandže, tri kašičice mekog sira, dve kašičice jogurta, žumance i dve kašičice soka od kivija. Masku nanesite na lice i posle 15 minuta je isperite mlakom vodom.

Izvor: novosti.rs