Svi imate ove voćke u kuhinji - napravite maske od njih i rešite se MASNE KOŽE

Ovakva vrsta kože može doneti dosta problema, zbog čega je bitno da je negujete. Mi vam otkrivamo najbolje prirodno rešenje.

.

Voće je veoma zdravo, pa se zbog toga preporučuje u svakodnevnoj ishrani. Međutim, voće takođe ima zdravstvene prednosti i za našu kožu. Ako se žalite na masnu kožu, voće poput banana, limuna i jagoda, idealno je za izvlačenje ulja iz lojnih žlezda i čišćenje kože od bubuljica.

Banane

Banane, po mogućnosti one zrele, su dobre za masnu kožu. Zgnječite voćku, dodajte nekoliko kapi meda i malo limunovog soka. Nanesite ovu masku na lice i vrat i ostavite da se osuši. Nakon toga taj predeo obavezno isperite toplom vodom, kako biste dobili svežu kožu bez bubuljica. 

Jagode 

Bobice poput borovnice i jagode su odlični plodovi za lečenje masne kože. Zgnječite jagode i pomešajte ih sa sokom limete. Nanesite ovu domaću masku na masnu kožu lica. Ostavite 20 minuta i isperite toplom vodom. Osim što se bore protiv masne kože, jagode imaju antiejdžing dejstva koja zatežu kožu i sprečavaju bore.

Limun

Većina maski za lice su izrađene od limuna kao temeljnog sastojka. Limunov sok čisti i izbeljuje kožu, uklanja mrtve stanice kože, izbeljuje i smanjuje izlučivanje ulja. Pomešajte sok od limuna i med. Nanesite ovu domaću masku na lice da biste se osloboditi od masne kože.

11 načina na koje uništavate kožu

Izvor: vecernji.hr