Šest mogućih uzročnika intenzivnijeg opadanja kose

Pronalaženje razloga zbog kojeg vam kosa opada više nego što je normalno, može pomoći da rešite ovaj problem.

.

1. Preparati za kosu

Ukoliko često tretirate kosu šamponima i proizvodima koji sadrže sulfate, možete znatno oštetiti kosu. Ovi preparati bi mogli dovesti do gubitka kose. Uvek birajte šampone bez sulfata.

2. Stres

Stres je najveći neprijatelj vaše kose. Ako vaše telo prolazi kroz veliki stres zbog trudnoće, gubitka težine, operacije, onda može doći do pojačanog opadanja kose. Kada se vaše telo povrati od prevelikog stresa, vaša kosa bi trebalo da se vrati u normalu.

3. Loše navike u ishrani

Vaša kosa treba zdravu, izbalansiranu ishranu kao i vaše telo. Nedostatak proteina, gvožđa i magnezijuma može biti razlog gubitka kose. Dodajte ishrani namirnice bogata proteinima, kao što su grčki jogurt, piletina i orasi kako bi ublažili opadanje kose.

4. Tuširanje tvrdom vodom

Ako u domaćinstvu imate tvrdu vodu, sa prisustvom rastvorenih soli kalcijuma i magnezijuma, kosa može biti oštećena. Tvrda voda dovodi do oštećenja kose i opadanja. Koristite organske šampone sa jabukovim sirćetom koje će sprečiti gubitak kose.

5. Sindrom policističnih jajnika

Policistični jajnici dovode do pojačanog nivoa testosterona u organizmu. Ovo može da dovede do gubitka kose. Najčešći znaci ovog endokrinog poremećaja su dobijanje na težini, akne i preterani rast dlaka na telu.

6. Bolesti štitne žlezde

Bilo koja vrsta bolesti štitne žlezde, kao što su hipotiroidizam i hipertireoza, može dovesti do gubitka kose. Dobra vest je da uspešnim lečenjem štitne žlezde može doći do prestanka opadanja.

Izvor: lepota i zdravlje