Tajni detalji: Kako razlikovati pravu dizajnersku torbu od lažne

Kupovina dizajnerskih torbi je velika investicija, a najgore što može da vam se desi je da umesto originalne kupite lažnu torbu, zato je važno da znate razliku.

.

Sve više je onih koji falsifikuju dizajnerske stvari, između ostalog i torbe, i prodaju ih po basnoslovnim cenama, zbog toga je direktor za autentifikaciju u kompaniji RealReal Grišam Vecberger dao savete za proveru autentičnosti torbi Šanel, Lui Viton i Hermes.

Kada je reč o Lui Vitonovoj monogram torbi, važno je da proverite datum oznake na unutrašnjoj strani koji bi trebalo da bude utisnut na malom komadu kože, a označava kada i gde je torba napravljena. Originalna torba ima besprekorne šavove, a na rajsferšlusima se nalazi logo brenda.

Što se tiče Šanelove torbe, najbolji način za razlikovanje prave od lažne torbe je logo. Ukoliko se u malom krugu ukrštenih slova C nalazi slovo R, torba je definitivno lažna. Prošivanje takođe treba da bude savršeno sa svih strana, a na dnu torbe treba da je otisnuto "Šanel Pariz". Ukoliko ni tada niste sigurni, provrite malu hologram nalepnicu iznutra na kojoj se nalaze dva mala Šanel logotipa i serijski broj od sedam do osam brojeva.

Postoji nekoliko načina za prepoznavanje lažne Hermès Birkin torbe. Metalni delovi treba da budu ili zlatni ili palatinasti, a pločica na prednjem delu treba da bude pričvršćena na četiri kraja. Takođe, pečat na vrhu torbe treba da bude ravan i da odgovara metalnom delu. Osim toga, i ove torbe imaju skriveni pečat koji označava godinu izrade i osobu koja je napravila tašnu.

Izvor: Klix.ba