Recite NE borama: Zadržite mladost na jednostavan način!

Starenje je neizbežno, ali tragovi godina i svega što one sa sobom nose ne mora da se vide iz daleka. Ženama, osim sedih, poseban problem predstavljaju bore koje je nekad teže sakriti. Uz ove trikove i malo nege lica možete ih sprečiti ili bar odložiti njihovu pojavu.

.

Evo savta koji će vam pomoći da ostarite dostojanstveno, a vaša koža će uz ove trikove biti lepša i zdravija.

Izbegavajte preerano izlaganje suncu

Sunce je jedan od najvećih neprijatelja kože, posebmo ako preterujemo. Zato je vrlo važno sunčeve zrake kad su najjači i najštetniji. Poznato jeda treba izbgavati sunce leti između 11 i 16 sati. Izbegavajte i prečest odlazak u solarijum. Uvek koristite proizvode sa zaštitnim faktorom. Da biste zaštitili kožu od sunca, vrlo je važno koristiti proizvode sa zaštitnim faktorom, i to ne samo leti prilikom sunčanja. Kreme za lice koje koristite tokom zimskih meseci takođe bi trebale sadržavati zaštitni faktor. Kreme sa zaštitnim faktorom treb koristiti na delovima koji su najizloženiji suncu - licu i rukama.

Obratite pažnju na izbor jastučnice

Da li znate da kvalitet materijala jastučnice na kojoj spavate itekako može da utiče na kožu lica? Istraživanja su pokazala da spavanje na jastučnici od satena ima blagotvorno dejstvo na kožu lica i dugoročno pomaže sprečavanju bora.

Koristite adekvatnu negu protiv bora

S godinama koža se menja pa je početkom 30-ih potrebno lagano uvoditi proizvode za negu lica koji pomažu u borbi protiv bora. Budite dosledni kad je njega lica u pitanju i nemojte nikad zaboraviti na hidrataciju kože lica. Suva koža lakše stiče bore pa se na vreme pobrinite da sprečite suvoću kože. Danas se protiv dugoročnog starenja kože može boriti tokom celog dana.

Izbegavajte šećer

Teško je u potpunosti izbaciti šećer iz ishrane, ali bar pripazite da ne preterujete. Osim što šećer nije dobar za zdravlje, prekomeran unos negativno utiče i na kožu. Naučno je dokazano i da šećer podstiče prevremeno starenje kože.

Pijte dovoljno vode

Svi već dobro znamo koliko je voda važna za ljudsko zdravlje. Organizmu je potrebno dovoljno hidratacije kako bi nesmetano obavljao svoje funkcije i izbacio toksine, a rezultat je lepša i zdravija koža.

Uživajte u životu

Najvažniji od svih saveta – uživajte u životu i ne dozvolite da vas godine u bilo čemu sprečavaju. Nije važno koliko godina imate, već kako se osećate. Klonite se stresa što je više moguće jer je on jedan od glavnih krivaca za ranu pojavu bora. Životni stil, kao i količina stresa s kojim se svakodnevno suočavamo odražavaju se i na izgled, zato naučite da vodite kvalitetan život. Iako ne možete u potpunosti izbeći stres, isprobajte razne metoda relaksacije koje će vam pomoći da ga svedete na minimum. Joga, pilates ili meditacija samo su neke od odličnih metoda za to. Ako ste srećni i zadovoljni iznutra, to će se pozitivno odražava i na stanje i kvalitet kože.

Izvor: Žena.hr