Lepota

Stvari koje profesionalni šminkeri nikada ne rade

Iako je apsolutno logično da svoju šminku držite u kupatilu, profesionalci znaju da je ona najgore moguće mesto za skladištenje takvih stvari. To zahvalite vlazi od tuširanja.
10.10.2016. - 14:31h

1. Oni nikada ne drže šminku u kupatilu

Iako je apsolutno logično da svoju šminku držite u kupatilu, profesionalci znaju kako je ona najgore moguće mesto za skladištenje takvih stvari. Zašto? To zahvalite vlazi od tuširanja, koja brzo razgrađuje formulu i podstiče razvoj bakterija. Umesto toga, držite šminku na suvom i hladnom mestu, poput fioka u spavaćoj sobi ili na stočiću za šminku, ako ga imate.

2. Oni nikada ne podudaraju boju pudera s bojom ruke

Ulazite u parfimeriju, tražite najbolji mogući puder, a zatim ga isprobavate na ruci. Problem je u tome što su vaše ruke dobru nijansu ili čak dve tamnije od vašeg lica. Da biste dobili najsavršeniji mogući puder, isprobajte puder na svojoj vilici - tako ćete dobiti onaj najbolji za svoje lice i vrat.

3. Oni nikada ne koriste samo jedan korektor

Oni zapravo koriste minimalno dva korektora: jedan za područje ispod očiju i jedan za sva ostala mesta. Za oči, želite nešto što je jedna do dve nijanse svetlije od vaše kože, kako bi ulepšali bilo kakve sene. Za lice želite nešto što se podudara s tonom vaše kože, kako biste prikrili bilo kakve tragove nepravilnosti.

4. Oni nikada ne koriste previše pudera za lice

Previše pudera na licu učiniće da izgledate starije svaki put, bez izuzetka. Profesionalci to dobro znaju pa izbegavaju takve greške.

5. Oni nikada ne koriste vodootpornu maskaru svaki dan

Takve maskare po prirodi se ne skidaju lako te isušuju vaše trepavice, zbog čega njihovo svakodnevno korišćenje može itekako oslabiti pa i polomiti vaše trepavice. Tako se većinu dana držite redovnih formula, dok vodootpornu koristite u posebnim prilikama.

Izvor: index.hr