Želite da unapredite svoju veštinu baratanja nožem? Uz pomoć OVA TRI TRIKA seckaćete poput PROFESIONALNOG KUVARA

Jedan profesionalni kuvar je na svom TikTok profilu objavio video u kom je otkrio tri laka trika koje koristi prilikom seckanja namirnica.

Foto: Ronald Sumners / Shutterstock
Foto: Ronald Sumners / Shutterstock
.

Seckanje okruglih namirnica

On je za demonstriranje svojih trikova koristio krompir. Budući da je krompir okrugao i da je teško držati ga fiksiranog na dasci na sečenje, on mu je isekao jednu stranu. Zatim je krompir položio na tu ravnu stranu i nastavio je sa seckanjem krompira na kriške jednake širine.

Čuvanje prstiju

Jako je važno da vodite računa o tome da se ne posečete. Vrhovi prstiju su najviše izloženi opasnosti, pa bi tokom sečenja prste trebalo blago saviti, tako da vam zglobovi na prstima budu ispred samih jagodica. Ovaj kuvar je taj položaj ruke nazvao „kandžom“ i istakao da je na ovaj način opasnost svedena na minimum, jer vas nož ne može poseći, već će samo „udariti“ svojom levom ili desnom stranom u vaše zglobove, kada ga previše približite.

Kriške vam se lepe za nož

Ukoliko vam se tokom seckanja kriške krompira, luka ili neke druge namirnice lepe za nož, to je zato što ih ne sečete pod dobrim uglom. Podignite nož tako da bude pod uglom od otprilike 45 stepeni i povlačite vrh noža po dasci tokom sečenja. Na taj način će se kriške same ređati sa druge strane noža.