Vitaminska voda koja čini čuda!

Kako biste izbegli nepotreban veštački šećer u kupovnim vitaminskim vodama, pokažite malo strpljenja i sami napravite recepturu koja će biti daleko zdravija i efektnija.

.

Ova vitaminska voda za koju vam dajemo recept ima fokus na vitaminu B, odnosno na pet različitih vrsta ovog vitamina koji nam pomaže da održavamo zdravima vitalne funkcije našeg organizma.

Vitamin B1 pomaže provođenje energije iz ugljikohidrata, povezan je sa DNK i RNK produkcijom kao i sa nervnim sistemom.

B2 ima veoma važnu funkciju u rastu i produkciji srvenih krvnih zrnaca kao i otpuštanju energije iz ugljikohidrata.

B3 održava dobar rad probavnog trakta i poboljšava zdravlje kože.

B6 proizvodi antitela koji jačaju vaš imunitet. Takođe potpomaže razgradnju proteina u organizmu. Što više proteina jedete to vam je potrebniji B6 vitamin.

B5 pomaže rad probavnog trakta i pomaže organizmu da bolje iskoristi ostale vitamine, posebno B2. Kao i ostale hranu pretvara u energiju i igra veoma važnu ulogu u dobrom radu metabolizma.

  • Grančica ruzmarina (B1)
  • Limun isečen na kriške (B2)
  • Breskva (B3)
  • Komadići lubenice ili ananasa (B6)
  • Puna šaka malina (B5)

Svo voće isecite na približno jednake komade, poslažite ih u bokal ili veću teglu, prelijte vodom i ostavite da stoji u frižideru od 12-24 sata. Vodu možete dodavati u voće narednih 5 dana, a nakon toga napravite novu turu sa svežim voćem.

Najbolji način da u organizam unesete željene vitamine jeste kroz zdravu i izbalansiranu ishranu. Nezdrava hrana i vitaminski suplementi nikako nisu opcija.

Izvor: lifepressmagazin