Ukusan i jednostavan desert: Krofne IZ RERNE punjene ČOKOLADNIM NAMAZOM (RECEPT, VIDEO)

Ukoliko volite krofne, a ne volite kada ulje u kom se prže prska po celom šporetu i prlja vam kuhinju, ovo je idealan recept za vas.

Foto: Youtube printscreen /  GÜLSÜMÜN SARAYI TV
Foto: Youtube printscreen / GÜLSÜMÜN SARAYI TV
.

Ove krofne se spremaju u rerni, punjene su filom koji se, kada ih zagrizete, razliva, a toliko su ukusni da ih više nikada nećete pripremati na drugačiji način.

Sastojci:

- 5 šolja toplog mleka (od 200 ml)

- 500 g brašna

- 1 čaša toplog mleka (od 200 ml) za rastvaranje kvasca

- 2 kašike šećera

- 1,5 pakovanja kvasca (10 grama)

- 1 kašika putera (40 grama)

- 4 kašike biljnog ulja (40 ml)

- 1 jaje + 1 belance

- pola kašičice soli

- 1 kašika ulja

- čokoladni krem namaz

- 1 žumance

- šećer u prahu

- kokos

- med

Priprema:

U činiji pomešajte jednu čašu toplog mleka, 2 kašike šećera i kvasac, pa dobro promešajte žicom. Nakon toga u kvasac dodajte puter, ulje, jaje i belance i dobro umešajte. Potom, postepeno ubacujte brašno, sve vreme mešajući. Umesite testo rukama. Premažite ga kašikom ulja, pokrijte krpom i ostavite na sobnoj temperaturi sat vremena.

Na pleh stavite papir za pečenje. Ruke nauljite pa vadite male loptice od testa, malo ih rukama oblikujte, a zatim na podlozi dlanom raširite, namažite kremom pa zatvorite i opet rukama oblikujte lopticu. Tako radite dok imate testa. Punjene loptice poređajte na papir za pečenje, premažite žumancetom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta. Kada u gotove pospite ih šećerom u prahu, a zatim premažite vrh medom pa umočite u kokos. Na sam vrh opet stavite malo krema.

Izvor: Stvar Ukusa