TRIK koji pomaže da vam se HRANA NE ZALEPI za tiganj! Toliko je prosto da nećete verovati da vam ranije nije palo na pamet

TikTokerka pokazala kako da se hrana ne lepi za posuđe!

Ilustracija Foto: Dmitry Galaganov/Shutterstock
Ilustracija Foto: Dmitry Galaganov/Shutterstock
.

Znate kako se nekad dešava da bez obrira na to koliko ulja stavite u tiganj, hrana nekako ipak uspe da se zalepi? Kad čujete za trik koji je podelila jedna korisnica TikToka, shvatićete koliko jedna jednostavna "caka" može da reši problem. I mada većina koristi sodu bikarbonu za čišćenje upornih fleka i naslaga masnoće, ovde je reč o prevenciji.

Zaljubljenica u azijski kuhinju koja na društvenim mrežama neprestano deli savete o kuvanju, otkrila je kako da izbegnete mukotrpno ribanje i struganje zalepljnje hrane sa posuđa. Trik je toliko jednostavan, da ćete se zapitati kako vam to ranije nije palo na pamet! "Ako izbegavate da kuvate u posuđu od nerđajućeg čelika jer vam se hrana za njega lepi, pre kuvanja uradite ovaj trik s vodom!", rekla je u videu i pokazala kako na već zagrejan tiganj dodaje malo vode. Kada se ona grupiše u veliku kapljicu, tek tada se dodaje ulje, prenosi mondo.rs. Ova TikTokerka kaže da uz ovu "caku" ne morate da brinete o lepljenju! "Čim voda stvori ovakvu veliku kapljicu, tiganj je spreman i nema lepljenja", dodala je, a ulje se, kaže, dodaje nakon što se tiganj dodatno ugreje. "Potrebna vam je samo kap ulja da stvori barijeru između tiganja i vode", kaže i objašnava zašto je važno da voda ne ispari pre dolivanja ulja. "Kad voda ispari, tiganj je prevruć pa treba smanjiti temperaturu i malo sačekati." Pogledajte video: