Sve vreme pogrešno spremamo kajganu? Profesionalni kuvar otkrio neobičan trik!

Svako pravi kajganu kako želi, ali manje-više u svakom domu se ona sprema na isti način. Međutim, većina ljudi čini jednu ključnu grešku i tako uništava ukus omiljenog doručka.

Ilustracija Foto: MSPhotographic/Shutterstock
Ilustracija Foto: MSPhotographic/Shutterstock
.

Profesionalni kuvar iz San Franciska i dobitnik Mišelinove zvezdice, Danijel Peterson, otkrio je sjajan trik za pripremu kajgane. Iako se možda čini isprva čini neobičan, pomaže da jaja postanu ukusnija i mekanija.

U razgovoru za The Sun je ispričao da je tu jedinstvenu metodu pravljenja jaja ustanovio onoga momenta kada je počeo da je pravi u tiganjima od livenog gvožđa, a pošto ga je kasnije mrzelo da pere tiganj, odlučio je da razmućena jaja skuva u ključaloj vodi.

Ispostavilo se da ovako kajgana ispadne savršena i to bez muke pranja tiganja ili lonca nakon spremanja. Jednostavno stavite posudu sa vodom da proključa, pa u tu posudu dodajte razmućena jaja, prenosi vecernji.hr.

Ona bi trebalo brzo da se učvrste i ne brinite ako u početku ne izgledaju tako privlačno.

Nakon toga, poklopite posudu na 20-ak sekundi, kako bi jaja bila savršeno mekana i konzistentna. Samo je važno da pažljivo procenite da uklonite višak vode i dodate začine po želji.