SJAJAN TRIK da kolači od slatkog testa što duže ostanu sveži: Evo šta treba da dodate u testo, biće i sveži i mekani

Uz pomoć ovih nekoliko saveta, testo za kolače će uspeti čak i domaćicama koje nisu previše vešte i nemaju mnogo iskustva u kuhinji.

Izvor: 24 sedam.hr/Z.A.S.  |  
Foto: Deman/Shutterstock
Foto: Deman/Shutterstock
.

Neki kolači su prilično jednostavni za pripremu, a oko nekih se pomučimo. Ipak, jedno je sigurno - u njima apsolutno svi uživamo.

Međutim, kada se pravi testo, postoji mogućnost da ono ne uspe iz prvog pokušaja, ili da kolači ne budu sveži više dana, a kako je period slava uveliko u toku, a bliže se i novogodišnji i božićni praznici, potrebno je da ostanu sveži makar 2-3 dana.

Ukoliko planirate da pravite kolače od slatkog testa, nemate razloga za brigu, jer ono uopšte nije komplikovano za pripremu.

Samo je potrebno da znate kako da ga umesite.

Najveća greška, koju mnogi prave, prilikom pripreme slatkog testa, jeste ta što dodaju previše jaja, jer belance testo čini žilavim i grubim. Sa druge strane, previše brašna može da ga osuši.

Ali, nema razloga za zabrinutost. Sve što je potrebno da uradite jeste da dodate jedan sastojak koji će apsolutno svako testo učiniti savršenim, ali i, što je najbitnije, svežim više dana. U pitanju je kisela voda, zahvaljujući kojoj će slatko testo bolje narasti, a, nakon pečenja, duže ostati sveže i mekano.