Savršeno domaće lisnato testo: Nikad mekše kiflice i pogačice (RECEPT)

Lisnato testo neizbežan je deo mnogih poslastica koje svi volimo, od krempita i torti, pa sve do raznih pogačica i pita. Donosimo vam jednostavan recept za domaće lisnato testo, koje možete i da zaledite, pa da ga imate uvek spremno kada vam zatreba.

Izvor: Stvar Ukusa  |  
Foto: LookerStudio/Shutterstock
Foto: LookerStudio/Shutterstock
.

Sastojci:

- 3 čaše brašna

- 1 jaje

- 1 kašika ulja

- 1 kašika sirćeta

- 1 kašćica soli

- 1 kašičica šećera

- 1 čaša vode

- 200 g margarina

Priprema:

- Brašno pomešajte sa uljem, sirćetom, dodajte celo jaje, so i šećer, pa polako ulivajte vodu i mesite dok ne dobijete glatko, mekano testo.

- Ostavite da odstoji 20 minuta, a nakon toga ga podelite u 4 dela.

- Svaki od njih razvucite što tanje i premažite topljenim margarinom.

- Posle toga oko oklagije obmotajte koru, pa je zasecite sa jedne strane po dužini i razvijte u pravougaonik.

- Preklopite pravougaonik tako što ćete ga presaviti tri puta.

- Stavite u providnu foliju i u frižider na dva sata.

- Isto uradite i sa ostale tri kore.

- Nakon ovoga testo je spremno za upotrebu, a možete i da ga zamrznete i koristite kada vam zatreba, a biće jednako sveže kao da je tek umešeno.