Savršen letnji obrok: Meksičke rolnice od jaja gotove su za tren, a tu je i recept za domaću salsu

Ako volite da jedete jaja ovo bi mogao da postane vaš omiljeni doručak. Ukusan je, brzo se sprema i lako se vari. Ovaj obrok je idealan za leto.

Rolovana jaja, foto: Mitna Maimunah/Shutterstock
Rolovana jaja, foto: Mitna Maimunah/Shutterstock
.

Sastojci za jednu rolnicu:

1 veliko jaje

malo ulja za prženje

2 kašike salse

1 kašika svežeg korijandera

so po želji

Postupak:

Umutite jaje s jednom kašikom vode. Zagrejte ulje na tiganju, pa jaje ispecite kao da pečete palačinku, s tim da ga ne morate okretati, samo pustite da se dobro ispeče na srednje jakoj vatri.

Prebacite omlet na tanjir, premažite salsom i posite svežim, seckanim korijanderom. Ova rolnica odlična je i topla i hladna. U frižideru može stajati do dva dana pa ih možete pripremiti više i vaditi po potrebi, prenosi bbcgoodfood.com

Recept za domaću salsu

Sastojci:

500 g paradajza

1 luk

3 češnja belog luka

5 kašika maslinovog ulja

so, biber

bosiljak

listići svežeg origana

kašičica šećera

Postupak:

Beli i crni luk sitno naseckajte, a paradajz oljuštite tako što ćete ga na kratko spustiti u vruću vodu (tako se koža lakše skida) i naseckajte. Dinstajte luk dok ne omekša, pa ubacite paradajz i beli luk.

Dodajte i šećer kad sve provri, pa nastavite da dinstate na laganoj vatri dok komadići paradajza ne omekšaju. Tad posolite i pobiberite, pa dodajte origano i bosiljak, piše 24sata.hr

Želite li da napravite malukoličinu salse da je uvek imate pri ruci kad zatreba, vruću salsu stavite u sterilizisane tegle, prelijteodozgo s malo maslinovog ulja, dobro zatvorite i čuvajte na hladnom mestu.