Savršen letnji obrok: Meksičke rolnice od jaja gotove su za tren, a tu je i recept za domaću salsu
Ako volite da jedete jaja ovo bi mogao da postane vaš omiljeni doručak. Ukusan je, brzo se sprema i lako se vari. Ovaj obrok je idealan za leto.
Sastojci za jednu rolnicu:
1 veliko jaje
malo ulja za prženje
2 kašike salse
1 kašika svežeg korijandera
so po želji
Postupak:
Umutite jaje s jednom kašikom vode. Zagrejte ulje na tiganju, pa jaje ispecite kao da pečete palačinku, s tim da ga ne morate okretati, samo pustite da se dobro ispeče na srednje jakoj vatri.
Prebacite omlet na tanjir, premažite salsom i posite svežim, seckanim korijanderom. Ova rolnica odlična je i topla i hladna. U frižideru može stajati do dva dana pa ih možete pripremiti više i vaditi po potrebi, prenosi bbcgoodfood.com
Recept za domaću salsu
Sastojci:
500 g paradajza
1 luk
3 češnja belog luka
5 kašika maslinovog ulja
so, biber
bosiljak
listići svežeg origana
kašičica šećera
Postupak:
Beli i crni luk sitno naseckajte, a paradajz oljuštite tako što ćete ga na kratko spustiti u vruću vodu (tako se koža lakše skida) i naseckajte. Dinstajte luk dok ne omekša, pa ubacite paradajz i beli luk.
Dodajte i šećer kad sve provri, pa nastavite da dinstate na laganoj vatri dok komadići paradajza ne omekšaju. Tad posolite i pobiberite, pa dodajte origano i bosiljak, piše 24sata.hr
Želite li da napravite malukoličinu salse da je uvek imate pri ruci kad zatreba, vruću salsu stavite u sterilizisane tegle, prelijteodozgo s malo maslinovog ulja, dobro zatvorite i čuvajte na hladnom mestu.