Ručak bez kuvanja: Salata od crnog pasulja

Ovu jednostavnu salatu možete poslužiti za večeru, uz odrezak ili grilovanu piletinu, ili pak za ručak uz povrće. Crni pasulj možete zameniti leblebijom ili belim pasuljem.

.

Sastojci:

3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja

2 kašike limunovog soka

2 kašike sveže iseckanog origana ili 1 kašika sušenog

sveže mleveni crni biber, prema ukusu

4 šoljice oguljenih krastavaca isečenih na kockice

1 konzerva (400 g) oceđenog crnog pasulja

2/3 šolje crvene paprike (babure) iseckane na kockice

½ šolje izmrvljenog sira

¼ šolje tanko isečenog crvenog luka

2 kašike iseckanih crnih maslina

Priprema:

U velikoj posudi umutite ulje, limunov sok, origano i biber sve dok se sastojci ne sjedine. Dodajte krastavac, pasulj, papriku, sir, luk i masline. Jelo možete poslužiti na sobnoj temperaturi, a možete ga i pre posluživanja rashladiti.

Izvor: stvar ukusa