Ručak bez kuvanja: Salata od crnog pasulja

Ovu jednostavnu salatu možete poslužiti za večeru, uz odrezak ili grilovanu piletinu, ili pak za ručak uz povrće. Crni pasulj možete zameniti leblebijom ili belim pasuljem.

Sastojci:

3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja

2 kašike limunovog soka

2 kašike sveže iseckanog origana ili 1 kašika sušenog

sveže mleveni crni biber, prema ukusu

4 šoljice oguljenih krastavaca isečenih na kockice

1 konzerva (400 g) oceđenog crnog pasulja

2/3 šolje crvene paprike (babure) iseckane na kockice

½ šolje izmrvljenog sira

¼ šolje tanko isečenog crvenog luka

2 kašike iseckanih crnih maslina

Priprema:

U velikoj posudi umutite ulje, limunov sok, origano i biber sve dok se sastojci ne sjedine. Dodajte krastavac, pasulj, papriku, sir, luk i masline. Jelo možete poslužiti na sobnoj temperaturi, a možete ga i pre posluživanja rashladiti.

Izvor: stvar ukusa