Paradajz čorba sa rebarcima: Ukusno starinsko jelo na kašiku, tražićete tanjir više! (RECEPT)

Predlažemo vam da za ručak napravite nedoljivu paradajz čorbu sa rebarcima.

Foto: Michaelnero/Shutterstock
Foto: Michaelnero/Shutterstock
.

Paradajz čoba je starinsko i jeftino jelo koje svi vole, a za koje vam ne treba puno sastojaka. Danas postoje različiti recept, a u neka se dodaju rezanca, povrće...

Svakako najpoznatija hladna paradajz čorba je gaspaćo, a ako volite da eksperimentišete napravite neverovatnu paradajz čorbu iz rerne sa lisnatim testom.

Isprobajte i recept za preukusnu čorbu u koju se pored paradajz dodajte i krompir, rebaracai paprika...

Sastojci: - 500 g svinjskih rebara - 350 g krompira - 3 paradajza - 80 g rezanaca - 1 crni luk - 1 šargarepa - 1 paprika - peršun - 1 lovorov list

Priprema: - Isecite rebarca i stavite u šerpu, pa sipajte vodu (oko 2,5 l). - Kada proključa kuvajte ih još 30-40 minuta. - Paradajz isecite u obliku krsta na dnu i stavite u kipuću vodu i ostavite minut, dva. - Zatim ih oljuštite, iseckajte i izblendirajte. - Rebarca izvadite iz šerpe i u taj bujon dodajte sitno seckani krompir. - Kad proključa kuvajte ga još 5 minuta. - Zatim propržite sitno seckan crni luk, pa dodajte rendanu šargarepu i seckanu papriku. - Kuvajte dok ne omekša. Očistite rebarca od kostiju i sitno iseckajte. - Blendirani paradajz sipajte u šerpu sa krompirom i kuvajte, poklopljeno, dok ne krene da ključa. - Zatim dodajte meso i rezanca i kuvajte još 5 minuta. - Pred kraj dodajte prženo povrće i začinite. - Na kraju je pospite seckanim peršunom, piše Stvar ukusa.