PALAČINKE NA DRUGAČIJI NAČIN: Omiljenu poslasticu SADA ĆETE VOLETI JOŠ VIŠE! (RECEPT)

Donosimo vam pomalo neuobičajen recept za ukusne palačinke. U testo se dodaje kakao, a čaroliju ukusa ovoj poslastici daju orašasti plodovi dok listovi nane i bobičasto voće daju osvežavajuću aromu.

Foto:Iaroshenko Maryna/Shutterstock
Foto:Iaroshenko Maryna/Shutterstock
.

Sastojci:

· 2 jaja

· 125 g brašna

· kakao

· četvrtina kašike soli

· 250 ml mleka

· 50 g maslaca

· Kašika maslaca (za lim za pečenje)

Čokoladna krema

- 200 g čokolade

- 30 g šećera

- 150 ml mleka

- 50 ml pavlake

- 30 g maslaca

Za dekoraciju:

- malo nane i malina (možete koristiti i borovnice, kupine, ribizle...)

Priprema:

- Pomešajte u posudi jaja s brašnom, kakaom i soli, pa dodajte mleko i umutite smesu.

- U loncu rastopite maslac, dodajte u smesu i nastavite da mutite dok ne nestanu grudvice.

- U tiganj koji ste ugrejali na srednje jakoj vatri stavite kašiku maslaca, dodajte malo testa, dobro rasporedite i, kad počnu da izlaze mehurići, preokrenite da se ispeče I sa druge strane.

- Ponavljajte postupak dok ne ispečete svu smesu.

Krema:

- Otopite čokoladu na laganoj vatri uz često mešanje.

- U malom loncu zagrejte mleko, pavlaku i šećer. U mjeko dodajte čokoladu i lagano mešajte, ostavite da prokuva nekoliko sekundi.

- Sklonite sa vatre i dodajte maslac malo po malo uz stalno mešanje, sve dok ne dobijete homogeny krem.

- Palačinke filujte čokoladnom kremom, ukrasite naseckanim orašastim plodovima, dodajte listiće nane i malo malina.