Ovaj deo PILETINE nikako nije ZDRAV: Kardiolozi UPOZORAVAJU da sadrži TOKSINE, veliku količinu bakterija i masnoća

Ovi delovi piletine nepovoljno utiču na organizam.

Foto: Nitr/Shutterstock
Foto: Nitr/Shutterstock
.

Piletina kao meso prikazana je još na Vavilonskim crtežima oko 600. godine pre Nove ere. Bila je najrasprostranjenije meso u Srednjem veku, jer je predstavljalo osnovu za paprikaš koji je u to doba spreman.

Sada se najčešće koristi u ishrani, zbog svoje jednostavne pripreme i dobrog ukusa. Ali kardiolozi i nutricionisti već duže vreme govore o štetnom uticaju kožice i masnih delova piletine i tvrde da se gotovo u potpunosti sastoje od masti, piše Najžena.

U našem narodu se smatra da je koža nogu, bataka i pilećih prsa odlčan izvor vlakana kolagena, a zapravo je to sve baš daleko od istine.

Taj deo piletine ne hrani telo kolagenom, i lako može da nanese štetu vašoj figuri. Pored toga, sadrže ogroman broj bakterija koja je prisutna na kožici piletine, koje jelom unosite u svoj organizam i tako zadobijete mnoge probavne smetnje.

Ogromno upozorenje je i u vezi džigericu i pluća jer im ni termička obrada visokom temeraturom, nije u stanju da u potpunosti ukloni sve parazite.

Kineski stručnjaci ističu da nikako ne koristimo glavu, jer navodno taj deo pileta akumulira sve štetne materije koje životinja pojede tokom svog života.