Neki lubenicu PRVO POSOLE, PA POJEDU! Znate li zašto to rade?

'Možete upotrebljavati bilo koji vrstu soli, uključujući kuhinjsku, ali se radije koristi krupnija morska ili košer so (bez joda). Kuhinjsku so je lakše rasporediti po lubenici, no krupna morska so daje veći "slano-slatki kontrast".

Ilustracija Foto: KarepaStock/Shutterstock
Ilustracija Foto: KarepaStock/Shutterstock
.

"Priznajem, bila sam skeptična kada sam prvi put imala posoljeni red lubenice u rukama. U to vreme moj prijatelj je insistirao da to moram da probam, tvrdeći da je tako još slađa. Probala sam i bio je u pravu - zaista je posoljena lubenica najbolja", rekla je Nikol Veston, degustatorka iz Los Anđelesa. "So čini lubenicu slađom, jer stvara slano-slatki kontrast i tako omogućava da slatkoća još više dođe do izražaja. Lubenica obično ima suptilnu slatkoću, zbog toga što je puna vode, za razliku od jagoda i drugog voća, koje ima koncentrisaniji i intenzivniji ukus. So, takođe, podstiče proizvodnju pljuvačke, što lubenicu čini još sočnijom u našim ustima", pojasnila je. Nikol takođe smatra da lubenica ide dobro uz feta sir, prenosi 24sata.hr.