Lubenica će postati još SLAĐA ako dodate JEDAN TAJNI SASTOJAK

Najavljuju se i za danas tropske temperature. Lubenica može da pomogne protiv vrućina, a jedan neočekivani sastojak može da je učini još slađom.

Foto: I am Kulz/Shutterstock
Foto: I am Kulz/Shutterstock
.

Mnogi ne bi pomislili da je ovaj trik efikasan odnosno da se baš ovaj začin "slaže" sa lubenicom čineći je još ukusnijom.

Pa, ako ste hteli da uživate u slatkoj lubenici, a tokom prvog zalogaja shvatili da se kupili onu gorku i bezukusnu, rešenje je so, prenosi Mashed.

So efikasno smanjuje gorčinu. Strčnjak koji se bavi poboljšanjem ukusa hrane Bob Staki otkrila je prilično dobru teoriju o tome zašto ovaj trik funkcioniše.

"Lubenica ima tri elementa ukusa, slatki, kiseli i gorki; a gorčina može da suzbije slatkoću. Kada malo soli pospete na krišku lubenice, ona će osloboditi slatkoću i suzbiti gorčinu", objasnila je.

So pritom aktivira pljuvačne žlezde čineći sve što jedete sočnijim, a to je vrlo važno pri letnjim vrućinama. Da li ste ikada primetili da vam telo više žudi za soli što se više znojite? To vas telo podseća da proverite svoje elektrolite. A "slana" sočna lubenica pomaže da organizmu obezbedite hranljive sastojke, obnovite elektrolite i održite telo hidriranim sa svakim zalogajem, piše Blic Žena.