Lažna kapri torta - priprema oduzima malo vremena, a NEODOLJIVA KOMBINACIJA čokolade i jagode će vas oboriti s nogu

Čuvena kapri torta mnogima je omiljena, međutim, njena priprema zahteva malo više vremena koje nam često fali. Zato je osmišljena verzija ove lažne kapri torte, koja ne zahteva ni da stojite pored šporeta, niti da potrošite previše vremena, jer je priprema brza i jednostavna.

Ilustracija/Foto: Enez Selvi/Shutterstock
Ilustracija/Foto: Enez Selvi/Shutterstock
.

Odličan je izbor za sve koji vole čokoladu, ali i jagode, a za njenu pripremu vam je potrebno svega nekoliko sastojaka.

Sastojci:

Za podlogu:

250 g keksa
50 g kakaoa
50 ml mleka
100 g putera

Za fil:

150 g šećera
150 g skroba
1,2 l mleka
200 g jagoda

Za glazuru:

150 g čokolade
50 ml mleka
20 ml ulja

Priprema:

Izdrobite keks, a zatim ga pomešajte sa kakaom, istopljenim puterom i mlekom. Sve lepo sjedinite i zatim utisnite u kalup. Ostavite u frižideru na 20-ak minuta. Dodajte šećer i skrob u mleko i promešajte. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim dodajte iseckane jagode. Sve sipajte preko podloge i stavite u frižider na pola sata. Otopite čokoladu sa mlekom i uljem i prelijte preko fila. Ostavite u frižideru na 10-ak minuta, piše 24Sedam.