Lagana letnja pasta

Tunjevina, brokoli, kukuruz, limun... A najlepše od svega je što se ova pasta priprema za petnaestak minuta!

Potrebno je: 

550 g paste (po izboru)
250 g brokolija
2 vlašca
2 kašike kapara
85 g zelenih maslina
sok i rendana kora limuna
200 g tunjevine u ulju
1 konzervica kukuruza
1 kašika maslinovog ulja + malo za posipanje

Priprema:

1. Stavite pastu da se kuva u slanoj vodi. Za to vreme, isecite brokoli na male bukete. Pasta treba da ključa 6 minuta, zatim dodajte brokoli i ostavite da ključa još 4 minuta.

2. Dok se špagete i brokoli kuvaju, iseckajte vlašac i pomešajte ga sa prepolovljenim maslinama bez koštica, kaparom, tunjevinom, korom i sokom limuna i kukuruzom.

3. Ocedite vodu iz paste i brokolija i dodajte ih u činiju sa tunjevinom. Sipajte maslinovo ulje i dobro izmešajte.

4. Pre služenja, pospite odozgo sa još malo maslinovog ulja.