Kuvari otkrili: Ovo je RECEPT za NAJSOČNIJE BATAKE - ključ je u jednom sastojku

Ako batake samo ispržite ili ih ubacite u rernu, rizikujete da ih presušite ili da ne budu dovoljno dobro pečeni. Na svu sreću kuvari su otkrili trik uz pomoć kog će bataci biti sočni i mekani, a ključ je zapravo u marinadi.

Foto: Nadezhda Nesterova / Shutterstock
Foto: Nadezhda Nesterova / Shutterstock
.

Recept je vrlo jednostavan i jelo će biti veoma brzo gotovo. Savetujemo vam da batake marinirate preko noći, kako bi limunov sok uspeo da ih u potpunosti omekša i kako bi upili sve sokove i bili još ukusniji.

Od sastojaka će vam biti potrebno:

- 1 kg pilećih bataka

- 4 glavice crnog luka

- imunov sok od 3 limuna

- 3 čena belog luka

- 50 ml pavlake za kuvanje

- 2 kašike ulja

- 10 g peršuna

- 3 kašičice senfa

- ½ kašičice soli

- ½ kašičice bibera

- 50 ml pileće supe

Priprema:

Naseckajte luk na kriške (ne pretanko) i prebacite ga u posudu, a zatim ga prelijte pavlakom za kuvanje, uljem, limunovim sokom, belim lukom, senfom, biberom, solju i seckanim peršunom.

Sve dobro promešajte i prelijte preko pilećih bataka. Promešajte kako bi se smesa zalepila za batake. Poklopite posudu poklopcem ili prekrijte folijom i pustite da se piletina marinira barem jedan sat.

Batake izvadite iz marinade i stavite ih u duboku šerpu u kojoj ste prethodno ugrejali ulje i pustite ih da se prže nekoliko minuta. Ne zaboravite da ih okrenete.

Zatim dodajte marinadu i promešajte. Na kraju dodajte pileću supu, poklopite i pustite da se krčka na slaboj vatri 30 do 45 minuta.

Kada je jelo gotovo pospite ga seckanim svežim peršunom i poslužite uz prilog po želji. To mogu biti pirinač, njoke, kroketi, krompir...

Izvor:Noizz.rs