Kuvari otkrili: Ovo je RECEPT za NAJSOČNIJE BATAKE - ključ je u jednom sastojku
Ako batake samo ispržite ili ih ubacite u rernu, rizikujete da ih presušite ili da ne budu dovoljno dobro pečeni. Na svu sreću kuvari su otkrili trik uz pomoć kog će bataci biti sočni i mekani, a ključ je zapravo u marinadi.
Recept je vrlo jednostavan i jelo će biti veoma brzo gotovo. Savetujemo vam da batake marinirate preko noći, kako bi limunov sok uspeo da ih u potpunosti omekša i kako bi upili sve sokove i bili još ukusniji.
Od sastojaka će vam biti potrebno:
- 1 kg pilećih bataka
- 4 glavice crnog luka
- imunov sok od 3 limuna
- 3 čena belog luka
- 50 ml pavlake za kuvanje
- 2 kašike ulja
- 10 g peršuna
- 3 kašičice senfa
- ½ kašičice soli
- ½ kašičice bibera
- 50 ml pileće supe
Priprema:
Naseckajte luk na kriške (ne pretanko) i prebacite ga u posudu, a zatim ga prelijte pavlakom za kuvanje, uljem, limunovim sokom, belim lukom, senfom, biberom, solju i seckanim peršunom.
Sve dobro promešajte i prelijte preko pilećih bataka. Promešajte kako bi se smesa zalepila za batake. Poklopite posudu poklopcem ili prekrijte folijom i pustite da se piletina marinira barem jedan sat.
Batake izvadite iz marinade i stavite ih u duboku šerpu u kojoj ste prethodno ugrejali ulje i pustite ih da se prže nekoliko minuta. Ne zaboravite da ih okrenete.
Zatim dodajte marinadu i promešajte. Na kraju dodajte pileću supu, poklopite i pustite da se krčka na slaboj vatri 30 do 45 minuta.
Kada je jelo gotovo pospite ga seckanim svežim peršunom i poslužite uz prilog po želji. To mogu biti pirinač, njoke, kroketi, krompir...
Izvor:Noizz.rs