Kupili ste GORKE ORAHE? Domaćice, ne brinite! Uz pomoć OVA TRI TRIKA GORČINA ODMAH NESTAJE

Sami orašasti plodovi imaju prijatan slatkast ukus. Ali, ponekad su orasi gorki. Međutim, uz pomoć ovih saveta rešićete se gorčine u njima.

Foto: Nataly Yermolina/Shutterstock
Foto: Nataly Yermolina/Shutterstock
.

Vreme praznika i slava zahteva da u kući uvek imate orahe. Od njih možete da spremite različita jela i deserte, kao što su reforma, kocke sa orasima ili čak svečana salata. Ali, može da se desi da orasi koje ste kupili budu gorki.

Više ne morate da brinete, jer postoji rešenje i za to. Saznajte koja su to 3 savršena trika koja će pomoći svakoj domaćici da napravi ukusna jela ili poslastice. Imajte na umu da gorčine možete da se rešite samo ako ona nije nastala nepravilnim uslovima skladištenja ili kvarenjem oraha.

Evo šta bi trebalo da uradite da orasi ne budu gorki

1. Operite ih

Jezgra oraha stavite u duboku posudu i sipajte u nju dosta vode sobne temperature. Isperite ih, a zatim sipajte novu vodu. Ponovite postupak nekoliko puta. Kao rezultat, film će biti uklonjen sa oraha, što je izvor gorčine.

2. Napunite ih vodom

Ako ne želite da gubite vreme na pranje oraha, jednostavno napunite proizvod vodom i sačekajte oko pola sata. U ovom slučaju koristite ključalu vodu.

3. Ispecite ih

Ponekad se gorčina može ukloniti zagrevanjem u tiganju. Vredi napomenuti da ovaj način ne samo da uklanja film, već i daje orašastim plodovima veoma zanimljiv ukus. Međutim, imajte na umu da kao rezultat prženja, jelo više neće istog ukusa.

Izvor: Stvar ukusa