Koliko jaja ide u smesu za PALAČINKE? Zapamtite OVO i nikada nećete pogrešiti, a one će svaki put ispasti SAVRŠENE!

Palačinke uopšte nije teško spremiti. Potrebno je svega nekoliko sastojaka i malo vremena. Eventualno veština u prevrtanju palačinki u tiganju. Ovo uglavnom većina misli.

Izvor: 24sedam.rs/Z.A.S.  |  
Foto: Stephanie Frey/Shutterstock
Foto: Stephanie Frey/Shutterstock
.

Ipak, nije baš sve toliko jednostavno, a mnogo puta se dogodi da smesa za palačinke ne bude dobra i da one jednostavno ne uspeju.

Pored toga, jedan od najčešćih problema jeste to što palačinke ne ispadnu prozračne i mekane. Ali, u čemu je onda stvar i kako umutiti idealno testo za palačinke?

Ono što je najvažnije jeste da vodite računa o količini i kvalitetu određenih sastojaka, kao što su, recimo, jaja.

Кoliko jaja treba dodati u testo?

Oni koji su početnici u kuvanju, uglavnom misle da će smesa, što više jaja u njoj bude bilo, biti bolja. Međutim, to će zapravo samo pokvariti ukus, a palačinke će na kraju samo biti gumene.

Dakle, ukoliko stavite 3-4 jajeta na 500 ml mleka, to je previše, dok je jedno jaje premalo.

I sada se, verovatno, pitate kako da znate koliko jaja treba da stavite? Na svakih 500 ml mleka, stavite dva jaja i to je idealna količina. Ovakav odnos će obezbediti pripremu najlepših palačinki.

Na šta još treba obratiti pažnju?

Ukoliko želite mekane i ukusne palačinke, obavezno obratite pažnju na to koliko brašna dodajete u smesu. Recimo, ako koristite dva jajeta i pola litre mleka, onda dodajte 300 grama brašna. Brašno obavezno prosejte, a bilo bi idealno da to uradite nekoliko puta.