Jogurt, gibanica-pita sa spanaćem i eto kompletnog doručka

Mnogi će se složiti da je ovakav doručak ono što nam treba za dobar početak dana.

Kako je narasla, foto: Bakina kuhinja
Kako je narasla, foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

200 gr feta sira

500 gr tankih kora

200 ml jogurta

100 gr spanaća

2-3 jaja

ulje

1/2 praška za pecivo

Priprema:

Izdrobiti sir, dodati jaja i jogurt, prašak za pecivo, skuvan, obaren i iseckan spanać. Dodati i 30 ml ulja.

Sve izjednačiti. Pleh podmazati uljem pa na dno staviti dve kore podmazane tako da se ćoškovi izjednače i budu jedan preko drugog.

Svaku koru umočiti malo u sir i jaja i onako zgužvanu kao harmonika redjati u pleh. Kad stavimo zadnju koru vratiti ćoškove tj uglove i prebaciti preko vrha pite.

Na kraju razbite još jedno jaje, dodajte malo jogurta, ulja izmešajte i sve lepo prelijte preko gibanice. Možete je posuti i susamom.

Peći na 200 stepeni C oko 50 -60 min da lepo porumeni. Pred kraj pokriti folijom vrh jer dosta naraste.

Izvor: bakina kuhinja