Jednostavan TRIK za najsočnije i najmekše pečeno meso koji malo ko zna: Samo ga umotajte ga koru od OVOG voća

Svi vole sočno i mekano meso, a iskusne domaćice uglavnom znaju barem nekoliko trikova pomoću kojih će ga i pripremiti.

Foto:hlphoto/Shutterstock
Foto:hlphoto/Shutterstock
.

Međutim, ovaj trik retko koja domaćica zna, pa čak i ako je do sada ispekla kilograme i kilograme mesa.

O čemu je reč?

Da li ste znali da meso možete da pečete i sa korom od banane? Ovaj trik koriste profesionalni kuvari koji su ispričali šta je tačno potrebno da uradimo da bi meso bilo sočnije i ukusnije.

Ukoliko planirate da pečete meso u rerni, prvo ga dobro začinite, a zatim ga umotajte u koru od banane.

Zatim ga pričvrstite kuhinjskim koncem i stavite ga u tepsiju, pa ga pecite. Koru uklonite pre serviranja.

Meso će biti i mekanije i aromatilnije, a ovaj trik možete da koristitie i ukoliko kuvate govedinu, s tim da, u tom slučaju, meso nećete obmotati korom, već ćete koru ubaciti u šerpu da se kuva zajedno s mesom, piše 24 sedam.