Genijalan trik sa slamčicom, zahvaljujući kojem više nikada nećete baciti ništa od hrane, obožavaće svaka domaćica! (VIDEO)

Koliko puta vam se u životu desilo da ste iseckali preveliku količinu određenog voća, povrća ili bilo koje druge namirnice... Trenutak kada shvatite da ste preterali ujedno je i trenutak u kom počinje da vas obuzima osećaj griže savesti, jer verovatno razmišljate da će ti ostaci završiti u kanti za đubre. Kako bacanje hrane nije prikladno, mi ćemo vam ponuditii opciju koja će vas oduševiti!

Izvor: prva.rs  |  
.

Na primer, zamislite da vam je pretekla kriška limuna. Nema razloga da je bacite, a nema ni razloga da je ostavite u frižideru i pustite je da se osuši ili da istruli.

Predstavljamo vam savršen trik koji će sačuvati svaki komad bilo kog voća i povrća!

Biće vam potrebne samo zip kesice i najobičnije slamčice, pomoću kojih ćete napraviti vakuum neophodan za održavanje svežine.

Stvar je vrlo jednostavna, uzmite preostalu krišku limuna iz primer ili pak bilo koje drugo voće i povrće koje ste već načeli. Potom ga ubacite u zip kesicu, a zatim slamčicom izvucite preostali vazduh iz nje. Unutar kese će se stvoriti vakuum koji će zadržati svežinu namirnica.

Pogledajte kako izgleda proces: