Domaći SLADOLED OD MALINE od SAMO TRI SASTOJKA, bez dodatog šećera (RECEPT)
Ovaj sladoled se pravi lako i brzo, a mogu ga pripremiti i oni koji nisu baš vešti u kuhinji.
Leto je pravo vreme da sebe i svoje članove porodice počastite osvežavajućom poslasticom, a šta je lepše od domaćeg sladoleda od maline? Ovom slatkišu posebno će se obradovati deca, a možete da ih pustite da uživaju u njemu jer je potpuno prirodan i bez dodatog šećera.
Pravi se nikad lakše, od samo 3 sastojka, a jedino čime bi trebalo da se naoružate jeste strpljenje, dok čekate da se stegne.
Sastojci:
-300 g maline
-3 kašike meda
- 300 ml slatke pavlake
Priprema:
Maline stavite u činiju pa ih izgnječite štapnim mikserom ili ukoliko imate blender možete da upotrebite i njega. U kašu dodajte med, pa ostavite oko deset minuta da maline puste svoj sok. Sipajte nemućenu slatku pavlaku, pa dobro izmešajte da dobijete kompaktnu smesu. Ravnomerno rasporedite u kalupe za sladoled zabodite štapiće i stavite u zamrživač na 5 do 6 sati, da se dobro stegne, a najbolje bi bilo da ga ostavite preko noći. Ukoliko nemate kalupe, smesu možete da izlijete i u činiju.
Izvor: Stvar ukusa