Da li ste ikada tokom pripremanja pilećih bataka STAVILI OVO SREDSTVO? Jelu daje potpuno drugačiji ukus, a korici poseban šmek

Bezbroj puta ste pripremali pileće meso, ali ovaj trik verovatno do sada niste čuli. Donosimo vam odličan recept za spremanje bataka, koji će biti najsočniji i najukusniji, ako upotrebite jedan sastojak koji svi imamo u kuhinji.

Izvor: zena.blic.rs/Stefana Pavlović  |  
Ilustracija Foto: Sea Wave/Sgztterstock
Ilustracija Foto: Sea Wave/Sgztterstock
.

Priprema se brzo i lako, a tajna ovih sočnih bataka je u pola kašičice sode bikarbone, koja korici daje poseban šmek, omekšavajući meso.

Potrebni sastojci:

  • 1kg pilećih bataka i karabataka
  • 400 g luka
  • 50 ml ulja
  • so, biber po ukusu
  • pola kašičice sode bikarbone

Priprema:

Iseckajte luk na krupnije komade, dodajte sodu bikarbonu, promešajte i kratko ga propržite na ulju (50) ml. Stavite meso na luk, posolite i pobiberite i krčkajte nekih dvadesetak minuta na srednjoj temperaturi. Okrenite meso, ponovo posolite i pobiberite, pa krčkajte još toliko.

Servirajte uz salatu po želju.