Da li ste ikada tokom pripremanja pilećih bataka STAVILI OVO SREDSTVO? Jelu daje potpuno drugačiji ukus, a korici poseban šmek
Bezbroj puta ste pripremali pileće meso, ali ovaj trik verovatno do sada niste čuli. Donosimo vam odličan recept za spremanje bataka, koji će biti najsočniji i najukusniji, ako upotrebite jedan sastojak koji svi imamo u kuhinji.
Priprema se brzo i lako, a tajna ovih sočnih bataka je u pola kašičice sode bikarbone, koja korici daje poseban šmek, omekšavajući meso.
Potrebni sastojci:
- 1kg pilećih bataka i karabataka
- 400 g luka
- 50 ml ulja
- so, biber po ukusu
- pola kašičice sode bikarbone
Priprema:
Iseckajte luk na krupnije komade, dodajte sodu bikarbonu, promešajte i kratko ga propržite na ulju (50) ml. Stavite meso na luk, posolite i pobiberite i krčkajte nekih dvadesetak minuta na srednjoj temperaturi. Okrenite meso, ponovo posolite i pobiberite, pa krčkajte još toliko.
Servirajte uz salatu po želju.