Bez pečenja kore i za 20 minuta! ČOKOLADNI ČIZKEJK sa orašastim plodovima koji miluje nepca! (RECEPT)

Kako se pravi najukusniji čizkejk od čokolade i orašastih plodova po ukusu? Iznenađujuće brzo i lako!

Izvor: Glossy  |  
Foto: Yulyazolotko/Shutterstock
Foto: Yulyazolotko/Shutterstock
.

Čizkejk je najpopularniji dezert na bazi sira, a iako postoje složene varijante, osmišljeno je mnogo brzih i jednostavnih recepata.

Ovaj sočni kolač savršen je spoj svežeg sira, obično rikote, maskarponea ili krem-sira, i mekane korice od keksa ili tankog biskvita.

Varijanta koju vam mi danas predstavljamo je upravo čizkejk koji se ne peče, od mlevenog keksa i sa mešavinom sira i čokolade, a njegov ukus se i voli i dugo pamti.

Sastojci:

Za koru

100 grama margarina

150 grama mlevenog keksa

2 kašike kakao praha

šaka mlevenih lešnika, kikirikija ili oraha

Za fil

pola kilograma maskarpone sira

300 grama čokolade za kuvanje

200 grama šećera u prahu

250 ml slatke pavlake

Za dekoraciju

orašasti plodovi po želji

topljena čokolada po ukusu

Čokoladni čizkejk bez pečenja kore - uvek dobro rešenje za brzu poslasticu

Priprema:

Pomešajte otopljeni margarin sa mlevenim keksom i mlevenim orašastim plodovima, pa to utisnite u kalup, prethodno obložen pek-papirom.

Umutite slatku pavlaku dok ne dobijete čvrst šlag, pa dodajte sir i šećer u prahu i nastavite da mutite. Otopite čokoladu na pari, pa dodajte i nju kad se malo prohladi.

Pažljivo promešajte, pa prelijte koru od keksa i margarina.

Pospite seckanim orašastim plodovima i topljenom čokoladom.

Stavite u frižider da se stegne.