Baka otkrila trik: Evo kako da vam breskva sazri za samo 24 sata

Sve što trebate da učinite je da stavite breskvu i bananu u kesicu, a zatim ih ostaviti na dnevnom svetlu 24 sata. Ovom jednostavnom metodom mnogi su bili impresionirani, a neki kažu da je moguće primeniti ga i na drugo voće.

Kako da breskve brzo sazru?, foto: Africa Studio / Shutterstock
Kako da breskve brzo sazru?, foto: Africa Studio / Shutterstock
.

Vrlo često kada kupimo breskve, one budu trvde, nezrele i neukusne. Dobra vest je da sada možemo da rešimo taj problem zahvaljujući praktičnom triku sa TikTok-a.

Jedna dovitljiva baka podelila je videozapis u kojem pokazuje kako da breskva sazri za samo 24 sata. Za to vam treba smeđa papirnata kesica i banana.

Sve što trebate da uradite je da stavite breskvu i bananu u kesicu, a zatim ih ostavite na dnevnom svetlu.

.

Ovom jednostavnom metodom mnogi su bili impresionirani, a neki tvrde da se ova metoda može koristiti i za sazrevanje paradajza, avokada i drugog voća.

Osim toga, Babs u videu otkriva i još jedan trik kada je u pitanju ukusno voće, a to je kako skinuti kožu s breskve za nekoliko sekundi.

Prvo je nožem izrezala 'X' na vrhu breskve. Nakon toga je ubacila breskvu u kipuću vodu na 30 sekundi, nakon čega ju je stavila u posudu sa ledom. Koža je omekanila i lako se skida, piše Mirror, prenosi 24.sata.hr.