Uz svako predjelo: Gvakamole sos

Ukoliko ne znate šta biste gostima poslužili uz bruskete? Niste sigurni čime da premažete tortilje? Gvakamole sos je najbolji izbor!

.

Za 4 osobe

Za 500 g sosa potrebno je:

  • 2 zrela oljuštena avokada
  • 2 supene kašike soka od zelenog limuna
  • 1 glavica crvenog luka iseckana na kockice
  • 1 paradajz iseckan na kockice
  • 1 ljuta papričica iseckana na kockice
  • 2 supene kašike seckanog korijandera ili peršuna
  • 1 kašičica sitno seckanog belog luka
  • pola kašičice kumina (po želji)
  • so
  • biber

Priprema:

Dve polovine avokada stavite u činiju od keramike ili stakla i prelijte sokom od zelenog limuna. Po želji, dodajte kumin.

Viljuškom zgnječite pulpu avokada i stavite u veću činiju. Potom učinite isto sa preostale dve polovine avokada.

Dodajte seckani crveni luk, paradajz, papričicu, korijander ili peršun i beli luk. Posolite i pobiberite, pa promešajte i probajte da li je dobro začinjeno.

Prekrijte činiju sa gvakamolom plastičnom folijom, vodeći računa da dobro prianja uz smesu, kako sos ne bi došao u dodir sa vazduhom. Čuvajte u frižideru. Poslužite uz tortilje, salatu i grilovano meso.

Izvor: Novosti.rs