Uz svako predjelo: Gvakamole sos
Ukoliko ne znate šta biste gostima poslužili uz bruskete? Niste sigurni čime da premažete tortilje? Gvakamole sos je najbolji izbor!
Za 4 osobe
Za 500 g sosa potrebno je:
- 2 zrela oljuštena avokada
- 2 supene kašike soka od zelenog limuna
- 1 glavica crvenog luka iseckana na kockice
- 1 paradajz iseckan na kockice
- 1 ljuta papričica iseckana na kockice
- 2 supene kašike seckanog korijandera ili peršuna
- 1 kašičica sitno seckanog belog luka
- pola kašičice kumina (po želji)
- so
- biber
Priprema:
Dve polovine avokada stavite u činiju od keramike ili stakla i prelijte sokom od zelenog limuna. Po želji, dodajte kumin.
Viljuškom zgnječite pulpu avokada i stavite u veću činiju. Potom učinite isto sa preostale dve polovine avokada.
Dodajte seckani crveni luk, paradajz, papričicu, korijander ili peršun i beli luk. Posolite i pobiberite, pa promešajte i probajte da li je dobro začinjeno.
Prekrijte činiju sa gvakamolom plastičnom folijom, vodeći računa da dobro prianja uz smesu, kako sos ne bi došao u dodir sa vazduhom. Čuvajte u frižideru. Poslužite uz tortilje, salatu i grilovano meso.
Izvor: Novosti.rs