Pivo kao marinada

Kada meso prelijete pivom u koje ste pre toga stavili neke zanimljive sastojke ono dobija poseban ukus!

.

Pivo i roštilj se jako se dobro slažu, ali ne samo da pivo pijuckate uz ukusan obrok već i da ga iskoristite u kuhinji u pripremanju mesa.  

Meso će imati veoma neobičan ali i izuzetno lep ukus ukoliko ga pripremite ovako:

Sastojci:

  • 1 konzerva piva
  • 8 kašika maslinovog ulja
  • 3 kašike senfa
  • 20 zrna bibera
  • 2 glavice luka
  • 1 list lovora
  • 0-2 češnja belog luka

Priprema:
Pomešajte pivo s uljem, senfom, biberom i lovorovim listom. Isecite luk na kolutove i njime prekrijte meso koje želite da marinirate. Sada preko mesa prelijte marinadu, tako da prekriva celu količinu mesa. Nekoliko sati ostavite u frižideru. Možete prema želji dodati do dva čena belog luka. Nakon ovoga meso će imati poseban ukus.

Ili možda da marinadu pripremite ovako:

  • 1 konzerva piva
  • 1 limun, isečen na kriške
  • 1 kašika krupne soli
  • 2 kašike ulja
  • ½ kašike šećera

Priprema:

Utrljajte so u kriške limuna. Za najbolji rezultat ostavite preko noći.

Kada odlučite da marinirate meso, prelijte preko njega sve sastojke.

Ovo je izvstan metod za pripremu divljači i drugih vrsta mesa.

Izvor: Pivnica.net/cadac.rs