Pivo kao marinada
Kada meso prelijete pivom u koje ste pre toga stavili neke zanimljive sastojke ono dobija poseban ukus!
Pivo i roštilj se jako se dobro slažu, ali ne samo da pivo pijuckate uz ukusan obrok već i da ga iskoristite u kuhinji u pripremanju mesa.
Meso će imati veoma neobičan ali i izuzetno lep ukus ukoliko ga pripremite ovako:
Sastojci:
- 1 konzerva piva
- 8 kašika maslinovog ulja
- 3 kašike senfa
- 20 zrna bibera
- 2 glavice luka
- 1 list lovora
- 0-2 češnja belog luka
Priprema:
Pomešajte pivo s uljem, senfom, biberom i lovorovim listom. Isecite luk na kolutove i njime prekrijte meso koje želite da marinirate. Sada preko mesa prelijte marinadu, tako da prekriva celu količinu mesa. Nekoliko sati ostavite u frižideru. Možete prema želji dodati do dva čena belog luka. Nakon ovoga meso će imati poseban ukus.
Ili možda da marinadu pripremite ovako:
- 1 konzerva piva
- 1 limun, isečen na kriške
- 1 kašika krupne soli
- 2 kašike ulja
- ½ kašike šećera
Priprema:
Utrljajte so u kriške limuna. Za najbolji rezultat ostavite preko noći.
Kada odlučite da marinirate meso, prelijte preko njega sve sastojke.
Ovo je izvstan metod za pripremu divljači i drugih vrsta mesa.
Izvor: Pivnica.net/cadac.rs