Slasni banana kolač u tegli

Veoma ukusna poslastica na inovativan način. Kada je jednom napravite, nećete prestati da je pravite kada god vam se prijede nešto slatko!

.

Sastojci:

Fil:

1 kašika želatina

2 jaja

10 žumanaca

3/4 šoljice šećera u prahu

2 šoljice slatke pavlake

štapić od vanile

2 šoljice pasiranih banana

1 kašika limunovog soka

Pratite nas i na Viberu!

Parfe:

1 slatka pavlaka

2 kašike šećera

2 kašike burbona

3 zrele banane

2 kašike jogurta

1 kašika limunovog soka

30 do 40 kolačića sa ukusom vanile

Priprema:

Za fil: sipajte četvrtinu šolje vode u plitak sud, ubacite želatin i sačekajte 10 minuta.

U činiji pomešajte jaja, žumanca, polovinu šećera. Potom u dubljem tiganju, pomešajte slatku pavlaku, vanilu, preostali šećer i prstohvat soli. Kuvajte na srednjoj vatri između pet i sedam minuta, sve dok se masa ne zgusne.

Postepeno dodajte trećinu tople mase u masu od jaja. Potom vratite dobijenu masu nazad u tiganj i kuvajte između 8 i 10 minuta, mešajte drvenom varjačom – sklonite sa vatre i dodajte želatin, pire od banane i limunov sok. Prespite u staklene činijice. Rashladite najmanje 3 sata pre serviranja.

Da biste napravili parfe mikserom umutite slatku pavlaku, šećer i burbon. U drugoj činiji pomešajte komadiće banane, burbon i limunov sok. Potom u teglu stavite red fila, pa kolačiće, potom komadiće banane i ponovite postupak dok ne napunite tegle. Ostatak kolačiča i banana iskoristite za dekoraciju.