Tradicionalni, moderni, romantični ili posni: Predstavljamo vam ČETIRI savršena novogodišnja menija!

Šta pripremate večeras za klopu? Mi vam nudimo četiri menija: tradicionalni, moderni, romantični i novogodišnji

.

U zavisnosti od večere koju pravite, za koga pravite i koliko će biti gostiju za vašim stolom zavisi šta će se naći na vašoj trpezi. 

Tradicionalni novogodišnji meni

Sastoji od: sočnog pečenja, uz praseće pečenje poslužite rusku salatu, a uz jagnjeće pečenje odlično se slaže salata od praziluka, ili pečene paprike. Nezaobilazna je na novogodišnjoj trpezi i sarma, kao i bela čorba od povrća ili pileća supa. Za predjelo možete poslužite kiflice sa sirom, kukuruznu pitu isečenu na kocke, pitu zeljanicu ili neko lepo slano pecivo.

Kolačići iz bakine rerne: šapice sa orasima i vanilice.

Kafa je obavezna, ali poslužite i kuvanu rakiju.

Od torti na primer neka čokoladna torta.

Moderni novogodišnji meni

Ako spadate u one koji vole da eksperimentišu, obradujte svoje goste neobičnim jelima.

Kao predjelo možete da poslužite slane princes krofne, rolat od ajvara ili špansku pitu.

Večeru počnite laganom čorbom od krastavaca i jogurta, ili sa krem čorbom od šampinjona. Za nastavak možete napraviti lazanje, rolat od mesa punjen jajima, jagnjeće ražnjiće u tzaziki sosu, teleće šnicle u sosu od limuna i belog vina, prepelice u marinadi...

Neki od modernijih kolača su princes krofne, čokoladne mafine, rafaelo kuglice, rolat od čokolade...

Za torte preporučujemo: Čokoladna torta sa piškotama i narandžom, torta sa sirom i višnjama...

Napitak: punč od crnog vina i narandže...

Romantični novogodišnji meni

Ako ste zaljibljeni i dočekujete novu godinu u dvoje preporučujemo:

Predjelo : slani štapići sa susamom i makom,

Počnite večeru sa krem čorbom od krompira, pa nastavite sa jagnjetinom u foliji sa višnjama, ili špagetama sa dagnjama...

Zasladite se jagodama umočenim u čokoladu ili čokoladnim kuglicama...

Umesto torte možete napraviti tiramisu ili lava kolač...

Napitak topla čokolada i šampanjac u ponoć.

Posni novogodišnji meni

Za predjelo poslužite tunjevinu u rolnicama od paprike, nastavite sa paradajiz čorbom, sarmom sa pasuljem, pastrmka sa povrćem, morska riba. Uz ribu možete poslužite krompir salatu...

Od kolača poslužite baklavu, pečene jabuke... a od torti preporučujemo posnu lešnik tortu.

Važno je da svu hranu lepo ukrasite, a možete sebi dozvoliti i koje alkoholno piće, preporuka za sve su kokteli: mojito, menhetn, blue lagoon, cosmopolitan, tekila sanrajz, sex on the beach... Šampanjac u ponoć.

Izvor: erecepti.com