Tradicionalni, moderni, romantični ili posni: Predstavljamo vam ČETIRI savršena novogodišnja menija!
Šta pripremate večeras za klopu? Mi vam nudimo četiri menija: tradicionalni, moderni, romantični i novogodišnji
U zavisnosti od večere koju pravite, za koga pravite i koliko će biti gostiju za vašim stolom zavisi šta će se naći na vašoj trpezi.
Tradicionalni novogodišnji meni
Sastoji od: sočnog pečenja, uz praseće pečenje poslužite rusku salatu, a uz jagnjeće pečenje odlično se slaže salata od praziluka, ili pečene paprike. Nezaobilazna je na novogodišnjoj trpezi i sarma, kao i bela čorba od povrća ili pileća supa. Za predjelo možete poslužite kiflice sa sirom, kukuruznu pitu isečenu na kocke, pitu zeljanicu ili neko lepo slano pecivo.
Kolačići iz bakine rerne: šapice sa orasima i vanilice.
Kafa je obavezna, ali poslužite i kuvanu rakiju.
Od torti na primer neka čokoladna torta.
Moderni novogodišnji meni
Ako spadate u one koji vole da eksperimentišu, obradujte svoje goste neobičnim jelima.
Kao predjelo možete da poslužite slane princes krofne, rolat od ajvara ili špansku pitu.
Večeru počnite laganom čorbom od krastavaca i jogurta, ili sa krem čorbom od šampinjona. Za nastavak možete napraviti lazanje, rolat od mesa punjen jajima, jagnjeće ražnjiće u tzaziki sosu, teleće šnicle u sosu od limuna i belog vina, prepelice u marinadi...
Neki od modernijih kolača su princes krofne, čokoladne mafine, rafaelo kuglice, rolat od čokolade...
Za torte preporučujemo: Čokoladna torta sa piškotama i narandžom, torta sa sirom i višnjama...
Napitak: punč od crnog vina i narandže...
Romantični novogodišnji meni
Ako ste zaljibljeni i dočekujete novu godinu u dvoje preporučujemo:
Predjelo : slani štapići sa susamom i makom,
Počnite večeru sa krem čorbom od krompira, pa nastavite sa jagnjetinom u foliji sa višnjama, ili špagetama sa dagnjama...
Zasladite se jagodama umočenim u čokoladu ili čokoladnim kuglicama...
Umesto torte možete napraviti tiramisu ili lava kolač...
Napitak topla čokolada i šampanjac u ponoć.
Posni novogodišnji meni
Za predjelo poslužite tunjevinu u rolnicama od paprike, nastavite sa paradajiz čorbom, sarmom sa pasuljem, pastrmka sa povrćem, morska riba. Uz ribu možete poslužite krompir salatu...
Od kolača poslužite baklavu, pečene jabuke... a od torti preporučujemo posnu lešnik tortu.
Važno je da svu hranu lepo ukrasite, a možete sebi dozvoliti i koje alkoholno piće, preporuka za sve su kokteli: mojito, menhetn, blue lagoon, cosmopolitan, tekila sanrajz, sex on the beach... Šampanjac u ponoć.
Izvor: erecepti.com