ODLIČAN RECEPT! Čokoladna torta bez trunke brašna

Još bolja stvar je što ide samo tri sastojka u nju!

.

Sastojci:

175 g crne čokolade
7 jaja
140g maslaca

Priprema:

Pratite nas i na Viberu!

1. Rernu zagrejte na 130 stepeni. Pripremite kalup za tortu, namažite ga maslacem i obložite papirom za pečenje. Čokoladu izvlomite na kockice i otopite na pari, pred sam kraj kada je čokolada rastopljena umešajte na kockice isečen maslac, mešajte dok se ne rastopi.

2. Odvojite žumanca od belanaca i u jednoj činiji penasto umutite žumance i dodajte im, lagano mešajući, ohlađenu smesu čokolade i maslaca. U drugoj posudi umutite sneg od belanaca, i kašiku po kašiku dodajte u prethodno pripremljenu smesu nežno mešajući dok smesa ne postane homogena.

3. Smesu izlijte u pripremljeni kalup i pokrijte folijom. Kalup stavite u veću posudu za pečenje i napunite je vrućom vodom do pola kalupa.

Pecite 25 minuta, nakon čega bi sredina torte trebala da bude mekana, a površina obložena hrskavom koricom. Nakon pečenja tortu ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu, posipajte šećerom u prahu, isecite toplim nožem i poslužite uz lagano umućenu slatku pavlaku ili sveže jagode ili maline.

Izvor: Zadovoljna.hr