Ovo je NAJSKUPLJA torta na svetu, "teška" neverovatnih 75 miliona dolara!!!

Debi Vingam napravila je tortu za jednu porodicu iz UAE koja je koštala NEVEROVATNIH 75 miliona dolara!!! Ova najskuplja torta na svetu predstavlja modnu pistu po kojoj su hodale manekene koje je izabrala urednica časopisa"Vog"-a

.

Torta je koštala neverovatnih 48,5 miliona funti ili 75 miliona dolara!

Ovaj najskuplja torta na svetu je bila ukrašena dijamantima i retkim dragim kamenjem, a naručio ju je anonimni bogati klijent iz UAE kao rođendanski poklon svojoj ćerki.Naručena torta je bila dugačka 1.82 metra a težina 420 kilogram!

Sve figurice na torti su bile odevene u dizajnersku odeću, torbice, cipelice, uz najnovije smartphone i tablete. Svaki komad ove torte je bio ručno izrađen od strane Debi Vingam

U najskuplju tortu je ugrađeno više od 120 kilograma glazure, 60kg čokolade za modeliranje a utrošeno je preko 80 različitih jestivih boja uz naravno kako smo rekli ukrašene dijamante i retko drago kamenje za pravljenje ove torte se utrošilo 1.100 radnih sati.

Pravi "šlag" koji je dao svu skupocenost za naskuplju tortu na svetu dalo je 17 komada dragog kamenja, vrednih neverojatnih 30 miliona funti.Koji su uključivali 5,2 karatni ružičasti dijamanti, uz 6,4 karatne žute dijamante, i 15 posebnih 5 karatni belih dijamanata.

Na torti se našlo takođe 4.000 manjih dijamanta, ametista i smaragda - od jedne do pet karata koji su takođe urkašavali ovu ekstra skupu tortu Modna pista torte se sastojala 400 komada jedno-karatnih dijamanta, 73 komada tri karatnih belih dijamanata i 75 komada tri-karatnih crnih dijamanta.

Ovo nije prvo preskupo remek delo koje je Vingamova napravila.Naime, ova talentovana umetnica i dizajnerka iz Južnog Jorkšira sašila je haljinu koja je koštala 11,6 miliona funti, a krasilo ju je preko 1.000 rubina, 3.000 dragog kamenja i 3.000 dijamanata.

A vi u nastavku pogledajte fotografije te naskuplje torte na svetu od 75 miliona dolara

.

Izvor: Zanimljivostidana