Pastrmka u sosu od maslina

Šta kažete da za nedeljni ručak pripremite pastrmku na malo drugačiji način?

.

Sastojci

1 kg pastrmke (ovaj recept je odličan i ukoliko volite skušu)
100 gr crnih maslina (ili zelenih šta više volite)
50 gr maslaca
2 dcl maslinovog ulja
1 glavica belog luka
2 dcl belog vina
2 komada lumuna
1 vezica persunovog lisca
malo soli, bibera

Priprema

Pastrmke ocistiti, i natopiti limunovim sokokom. Iznutra ih osoliti i ostaviti da malo odstoje.

Osusiti ih i uvaljati u brasno, visak otresti.

Isprziti ih u teflonskoj tavi na malo ulja.

Ostaviti ih na toplom.

U maslinovo ulje otopiti maslac, dodati sitno cekane maslin, proprziti na tihoj vatri, dodati persun, so i belo vino, kuvati na tihoj vatri da malo uvri, na kraju dodati beli luk i biber.

Preliti ribu ovim umakom, ukrasiti persunom i limunom.

Izvor: coolinarika