Pastrmka u sosu od maslina
Šta kažete da za nedeljni ručak pripremite pastrmku na malo drugačiji način?
Sastojci
1 kg pastrmke (ovaj recept je odličan i ukoliko volite skušu)
100 gr crnih maslina (ili zelenih šta više volite)
50 gr maslaca
2 dcl maslinovog ulja
1 glavica belog luka
2 dcl belog vina
2 komada lumuna
1 vezica persunovog lisca
malo soli, bibera
Priprema
Pastrmke ocistiti, i natopiti limunovim sokokom. Iznutra ih osoliti i ostaviti da malo odstoje.
Osusiti ih i uvaljati u brasno, visak otresti.
Isprziti ih u teflonskoj tavi na malo ulja.
Ostaviti ih na toplom.
U maslinovo ulje otopiti maslac, dodati sitno cekane maslin, proprziti na tihoj vatri, dodati persun, so i belo vino, kuvati na tihoj vatri da malo uvri, na kraju dodati beli luk i biber.
Preliti ribu ovim umakom, ukrasiti persunom i limunom.
Izvor: coolinarika