Sedam letnjih poslastica za koje vam ne treba recept

Ukusno, a lako, ima li išta bolje!

.

1. Jagode u čokoladi
Operite jagode, ali im ostavite peteljku. Otopite po želji mlečnu, crnu ili belu čokoladu na pari. Umočite svaku jagodu u čokoladu i stavite ju na tanjir s podlogom od masnog papira. Stavite jagode u frižider na jedan sat, kako bi se čokolada ohladila i stvrdnula.

2. Sveže voće i puding

Napravite instant puding od npr. jagode ili vanile prema uputstvima i raspodelite ga u dve visoke staklene činije. Kad se puding ohladi, nasecite nekoliko jagoda, bananu i malo ananasa ili malina odnosno voće po želji i raspodelite ga po pudingu.

3. Voćna salata s cimetom
Iseckajte voće po izboru, na primer jabuke, banane, kivi i ananas, na kockice. Stavite ga u činiju i dodajte malo soka od narandže, suvo grožđe i malo cimeta. Poslužite uz šlag!

4. Voćni ražnjići
Svi vole hranu na štapićima, a posebno deca. Izaberite svoje omiljeno sveže voće, na primer ananas, lubenicu, grožđe, grejp, isecite voće na kockice i nabodite na štapiće za ražnjiće. Uz to možete da poslužite sos za voće - npr. jogurt od vanile ili čokoladni fonude.

5. Pečene breskve
Iseckajte četiri zrele breskve na pola. Stavite ih s izrezanom stranom prema gore na papir za pečenje u pleh i pospite svaku breskvu kašičicom šećera, cimeta po želji i kašičicom soka od limuna. Pecite 20-25 minuta ili dok breskva ne omekša. Poslužite sa sladoledom ili jogurtom od vanile.

6. Sladoled od banane
Izmiksajte dve banane u blenderu i stavite ih u činiju u zamrzivač na sat vremena. Izvadite ih, dodajte malo rastopljene čokolade i sladoled od banane je gotov!

7. Frape od lubenice ili dinje
Izmiksajte isečene na kockice i očišćene od koštica dve kriške lubenice ili dinje. Dodajte sladoled od vanile i malo ruma i sve promešajte. Ukrasite šlagom.