Marinada za piletinu od meda i limuna
Piletina više nikada neće biti ista. Biće mnogo bolja! Savršena!
Ukoliko još uvek niste isprobali ovu marinadu, možda će vam zvučati pomalo čudno, ali verujte nam - oduševiće i vas i vaše goste i biće najtraženija stvar na vašem današnjem meniju!
Piletina marinirana na ovaj način savršena je za roštilj, ali možete je pripremiti i na gril tiganju, upotpuniti krompirom, pečenim pečurkama i povrćem i tako kod kuće napraviti pravu "roštilj atmosferu".
Potrebno je:
3 velike kašike sveže isceđenog soka od limuna
3 velike kašike meda
3 čena belog luka - fino naseckanog
1 čajna kašika origana
1 čajna kašika kumina (indijski kim)
120 ml maslinovog ulja
So i biber - po želji
Meso - Ova količina marinade idealna je za 60 grama piletine. Možete koristiti batke ili plieća prsa.
Postupak:
Da bismo izbegli komplikovanje i nepotrebno pranje hrpe suđa, marinadu pravite u plastićnoj kesici. Ubacite sve potrebne sastojke za marinadu i dobro promiješajte, a zatim dodajte meso i potrudite se da se sve dobro pomieša (pažljivo, ne želite da kesica pukne).
Zatvorenu kesicu s mesom u marinadi ostavite u frižideru na najmanje sat vremena (idealno 2-3 sata), a zatim počnite s pečenjem.
Izvor: Index.hr