Voleli ste Kinder Ladu? Kažu da je ovo recept za vaš omiljeni slatkiš!

Uželeli ste se omiljenog namaza iz detinjstva? A šta mislite o tome da ga sami napravite?

.

Naravno da ovo nije dijetalan slatkiš ali je mnogo bolji od kupovnih industrijskih namaza koji sadrže hidrogenizovane masti, margarin, previše šećera, a premalo čokolade i lešnika kao i gomilu emulgatora, stabilizatora i ostalih sumnjivih satojaka.

Možete je mazati na hleb, stavljati u palačinke, kolače, ali ipak mnogi tvrde da ju je najbolje jesti – KAŠIKOM!

Sastojci:

150 ml punomasnog mleka
300 grama braon šećera
vanilin šećer
200 grama putera
400 grama mleka u prahu ili kondenzovanog mleka
100 grama tamne čokolade
100 grama pečenih lešnika

Priprema:

U šerpu stavite mleko i šećer. Sve zajedno zagrejte dok se šećer ne otopi. Braon šećer će dati blagi karamel ukus.

Skloniti s vatre i ostaviti da se prohladi.

U dobijenu smesu umešajte maslac, kondenzovano (ukuvano) mleko ili mleko u prahu i vanlin šećer.

Dobro izmešjte pa podelite na dva dela.

Na pari otopite čokoladu i dodajte u jedan deo (tamni dio).

U drugi deo dodajte sitno mlevene pržene lešnike (svetli deo).

Istovremeno siptati obe smese, svaku na svoju stranu u teglu pa poklopiti.

Držati na suvom i hladnom mestu.

Izvor: atma.hr

A ako više volite Nutelu: 

Napravite domaću Nutelu