Voleli ste Kinder Ladu? Kažu da je ovo recept za vaš omiljeni slatkiš!
Uželeli ste se omiljenog namaza iz detinjstva? A šta mislite o tome da ga sami napravite?
Naravno da ovo nije dijetalan slatkiš ali je mnogo bolji od kupovnih industrijskih namaza koji sadrže hidrogenizovane masti, margarin, previše šećera, a premalo čokolade i lešnika kao i gomilu emulgatora, stabilizatora i ostalih sumnjivih satojaka.
Možete je mazati na hleb, stavljati u palačinke, kolače, ali ipak mnogi tvrde da ju je najbolje jesti – KAŠIKOM!
Sastojci:
150 ml punomasnog mleka
300 grama braon šećera
vanilin šećer
200 grama putera
400 grama mleka u prahu ili kondenzovanog mleka
100 grama tamne čokolade
100 grama pečenih lešnika
Priprema:
U šerpu stavite mleko i šećer. Sve zajedno zagrejte dok se šećer ne otopi. Braon šećer će dati blagi karamel ukus.
Skloniti s vatre i ostaviti da se prohladi.
U dobijenu smesu umešajte maslac, kondenzovano (ukuvano) mleko ili mleko u prahu i vanlin šećer.
Dobro izmešjte pa podelite na dva dela.
Na pari otopite čokoladu i dodajte u jedan deo (tamni dio).
U drugi deo dodajte sitno mlevene pržene lešnike (svetli deo).
Istovremeno siptati obe smese, svaku na svoju stranu u teglu pa poklopiti.
Držati na suvom i hladnom mestu.
Izvor: atma.hr
A ako više volite Nutelu: