Jagnjetina u lisnatom testu

Odlična kombinacija kako za večeru tako i za ručak!

.

Potrebni sastojci:

Za punjenje:

1/3 šolje prezle
3 kašike mleka
300 g mlevene jagnjetine
200 g sveže kobasice (skinite kožicu i upotrebite samo meso)
Polovica glavice crvenog luka
3 čena belog luka sitno naseckanog
Kašičica sitno naseckanog vlašca
Jaje
So, biber

Za testo:

Pakovanje lisnatog testa
Jaje

Priprema:

Rernu uključite da se greje na 220C. U manjoj posudi prelijte prezlu sa mlekom i ostavite da stoje pet minuta.

Kad su prezle upile mleko dodajte im sve ostale satojke koji idu u punjenje i dobro izmešajte rukama. Malu količinu smese možete ispeći na tiganju da vidite da li je dovoljno slano, pošto je sirova smesa uvek bljutavija od termički obrađene.

Smesu podelite na dva dela.

Od lisnatog testa razvaljajte dva jednaka kvadrata i na svaki, na jedan kraj, složite smesu od mesa. Krajeve ušuškajte prema unutra pa sve skupa zarolajte. Krajeve testa premažite jajima da se tokom pečenja ne bi odmotalo.

Stavite rolate na pleh za pečenje, nožićem po vrhu lagano zarežite, premažite jajima i stavite da se peče 25-30 minuta, dok ne poprimi divno zlatnu boju.

Izvor: Lifepressmagazine.com

Pročitajte i: 

Kuvajte sa nama: Taljatele u sosu od četiri vrste sira