Domaće krem banane

Sa voćem na vrhu...

.

Za smesu:

600 grama šećera
30 grama (tri kesice) želatina
300 ml vode
jedan ekstrakt od banane.

Za preliv:

150 grama čokolade
malo putera
malo ulja

Priprema

600 grama šećera kuvati sa 200 ml vode dok se šećer ne istopi (oko pet minuta).

U 100 ml vode istresti tri kesice želatina.

Kada se šećer istopi taj sirup nasuti u plastičnu posudu i dodati natopljeni želatin.

Tu smesu mutiti najmanje 15 minuta, dok ne postane gusta. U to dodati ekstrat od banane i jos malo promešati (mogu se dodati i dva ekstrata, ukoliko želite jači ukus banane).

Smesu razliti u uljem podmazan pleh.

Kada se ohladi, iseći na kocke i preliti topljenom čokoladom. Kolač se može preliti i prie sječenja, ali ako ga prvo isečete pa prelijete čokoladom onda će biti preliven sa svih strana.

I na kraju, stavite koju voćku po želji za potpuni osvežavajući ukus.