Pohovana jagnjetina

Pripremite jagnjetinu na malo drugačiji, a podjednako ukusan način...

.

Sastojci:

1,5 kg jagnjetine
3 jaja
3 kašike brašna
1/2 šoljice prezle
ulje za prženje
so
biber

Priprema:

Stavite meso u vruću vodu. Kad provri, posolite ga. Kuvajte sve dok ne omekša, ali ne toliko dugo da se odvaja od kostiju. Izvadite meso iz supe nasecite ga na komade jednostavne za pohovanje.

Nasečene komade malo pobiberite i posolite, uvaljajte u brašno, pa u umućena jaja i na kraju u prezlu, a zatim ih stavljajte u tiganj sa zagrejanim uljem da se isprže s obe strane. Kad porumene, izvadite ih pomoću rešetkaste kašike i složite u činiju za posluživanje.

Uz pohovanu jagnjetinu poslužite krompir ili neko drugo povrće.

Izvor: Covermagazin

Pripremite i: 

Oduševite goste, spremite Kavkaski šašlik!