Ćuspajz od pečene paprike

Malo dinstanog patlidžana sa pečenom paprikom, nešto slično ajvaru, ali malo ređe i laganije, biće idealan prilog mesu ili jelo bez mesa. Ako već imate papriku u zamrzivaču onda će ovo jelo biti i brzo.

.

Sastojci:

  • 2 glavice crnog luka,
  • 7-8 pečenih paprika,
  • 2 patlidžana, pečen
  • 3 kašike paradajza,
  • 5 kašika ulja,
  • so, biber, 1 list lovora

Priprema:

Očistite i operite luk, zatim tanko iseckajte. pečene paprike očistite pa isecite na trake, ne previše uske.

Pečeni patlidžan isecite nožem na krupnije komade, ne previše.

Zagrejte ulje, dodajte iseckan luk i malo vode. Kad luk postane staklast dodajte paprike, pečeni patlidžan, lovorov list, biber i so.

Prijatno!

Izvor: domaći recepti