Zimske zvezdice sa cimetom

Ovi keksići tradicionalno se u katoličkim zemljama služe na Božić. Veoma su ukusni, te ih i vi možete napraviti. Odlično idu uz čaj ili kafu...

.

Sastojci:

3 belanca
250 g šećera u prahu
360 g mlevenih badema
2 ½ kašičice cimeta
Naribana korica 2 manja limuna
Malo soli

Priprema:

U čistoj posudi mikserom mutite belanca dok ne postanu penasta, a zatim polako dodajte šećer u prahu pa sve miksajte dok ne dobijete sjajnu i čvrstu masu. Oko 50 g tučenih belanaca odvojite u posebnu posudu, prekrijte folijom i ostavite u frižider.

U ostale belance dodajte bademe, limunovu koru i so pa umesite testo. Morate biti veoma oprezni i ne smete preterivati sa mešenjem dovoljno je samo da se sastojci sjedine. Nakon toga testo istanjite na masnom papiru koji ste posuli šećerom u prahu na debljinu od 1 cm i sve stavite u frižider na jedan sat. Nakon toga pomoću rezača u obliku zvezde izrezujte keksiće i slažite na pleh za pečenje obložen masnim papirom. Keksiće premažite preostalom meringom i stavite na pečenje u rernu koju ste zagrejali na 150C.

Keksići bi trebalo da se peku 10-12 minuta. Dobro pazite jer meringa ne sme da promeni boju, treba da ostane bela. Kad su keksići pečeni izvadite ih i ostavite da se ohlade pa spremite u ukrasne kutije ili teglice.

Izvor: Lifepressmagazine

Pročitajte i: 

Naučite da pravite bakine kiflice!